maandag, februari 16, 2009

Gebroken teen...

Zaterdag, tijdens een wandeling rond de Klinkenbergplas in Oegstgeest, werd Rowlf achterna gezeten door een andere hond. Niets aan de hand, gewoon hartstikke speels, dat gebeurd zo vaak. Op een gegeven moment stoven ze door een stukje bos achter elkaar aan en toen ze daar uit kwamen hinkte Rowlf een beetje. Misschien verstapt, dacht de baas. Al snel rende Rowlf weer rond alsof er niets aan de hand was. De volgende ochtend bleek Rowlf echter weer een beetje te hinken. En de linkerteen van zijn rechtervoet stond een beetje naar buiten. Bij een nadere inspectie van zijn voet, bleek dat hij toch best wel pijn had. Ook voelde de baas dat het teentje wat "los" leek te zitten. Dus werd besloten om de dienstdoende dierenarts (niet onze eigen dierenarts) te bellen. Het bleef bij een telefonisch consult, want deze DA zei dat het klonk als een kneuzing... "geef hem maar een paracetamolletje", zei hij. Rowlf hoefde niet langs te komen. Dat vonden onze baasjes toch niet zo'n goed idee, dus gingen ze een andere DA zoeken, die ook weekenddienst had. Daar mocht Rowlf zondagochtend om 11:15u langs komen. Dus geen wandeling in Berkheide voor Rowlf, maar een onderzoek bij de DA op tafel. Die dacht toch aan een kneuzing, als voelde hij wel ruimte (net als de baas). Maar... "als het gebroken is moet hij echt meer pijn aangeven" zei deze DA. Ons vrouwtje zei nog dat Rowlf een bikkel is die niet zo kleinzerig is, maar Rowlf werd met een pijnstiller naar huis gestuurd. Vanochtend leek de teen nog verder te wijken, dus werd er een afspraak gemaakt om bij onze eigen DA een foto te laten maken. Maar dat hoefde dus niet... "Ik zie zo ook wel dat het gebroken is," zei ze. "Ik ga het als een breuk behandelen, met of zonder foto..." En zo ging het ook. Rowlf 's voet is nu netjes verpakt in rood verband. En wanneer hij wordt uitgelaten draagt 'ie daar een mooie zwarte schoen overheen. Over twee weken moet hij terug komen voor controle (of eerder als 'ie het verband er af bijt) en hij moet vier tot zes weken rust houden. Dat laatste zal voor mijn enthousiaste en energieke beaglebroertje nog het lastigste zijn, want rennen is zijn lust en zijn leven...
Een pootje van Abbey

Geen wit voetje gehaald, maar wel een rode... Het zal voor Rowlf niet meevallen om zijn pootje rust te gunnen. Verstandig is het waarschijnlijk niet, maar ook mét een verbonden poot klimt hij op zijn favoriete plekje: bovenop de rugleuning van de bank... lekker voor het raam. En zielig kijken natuurlijk... krijgt 'ie lekker veel aandacht van de baasjes.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Arme Rowlf, ik hoop dat het teentje weer spoedig genezen is!
Geef hem maar een dikke knuffel van me

Groetjes Els en lebber van Teagan

Anoniem zei

Lieve daar allemaal want al is het Rowlfs zn pootje jullie zullen er wel allemaal een beetje verdrietig om zijn.
JA dat rustig houden pfffffffffff

Sukses ermee Abbey weet dat ie in goede handen is bij jouw

BEste daarxxx Diike knuf uit Hongaland

Anoniem zei

Arme Rowlf,

Ik hoop dat hij het verbandje met rust laat, zodat zijn teentje de tijd krijgt om te genezen.
Wat een bikkel zeg....

Geef hem maar een stevige knuffel..

Groetjes Wil....

Anoniem zei

ach wat lees ik je berichtje over je broertje Rowlf??

een gebroken teentje... ja het kan gebeuren..en nu een verbandje om zijn voet.. ja ja ondanks zijn gebroken teentje gaat hij toch lekker op zijn vaste stekkie zitten... rowlf is rowlf..

Rowlf hoop van harte dat je teen weer goed mag herstellen en dan kan je weer als altijd lekker gaan rennen...

likje van Krista en een knuffie van mijn vrouwtje voor Rowlf en uiteraard ook vour je Abbey...

Anoniem zei

scar treatment Cogan Station

Stop by my blog post; scarfixed.com

Anoniem zei

what is the best thing for tennis elbow

Feel free to surf to my website ... tenniselbowease.com