maandag, maart 02, 2009

Tegenslag voor Rowlf

Rowlf had donderdag het verband van zijn pootje afgebeten. Sindsdien liep hij dus zonder verband om zijn pootje. Hoewel onze baasjes hem nog rustig aan lieten doen (met uitsluitend korte en aangelijnde uitlaatrondjes), gebruikte hij zijn poot normaal. Hij hinkte niet meer, belastte hem volledig, gaf geen pijn aan en kon er alles mee. In huis sprong hij de bank op en af, hij stoeide gewoon met Abbey en hij had af en toe weer gewoon zijn "ik heb de kolder in mijn kop ren uurtje" door de huiskamer. De enige die nog last van zijn pootje hadden waren de baasjes, want ze zagen nog steeds dat de linker teen van zijn rechter poot naar buiten ging staan wanneer Rowlf zijn pootje belastte. Doordat er bijna tien dagen lang verband om zijn pootje heeft gezeten, was het pootje gaan "smetten"... met name tussen zijn tenen. Het leek daarom wel een goed idee om Rowlf even lekker door het zoute water te laten lopen om het genezingsproces een handje te helpen. Dat was dus gisteren op het Katwijkse strand. Aan de lijn natuurlijk. En ik was solidair met mijn beagle-broertje, dus ik bleef ook aangelijnd. Rowlf gaf luid (!) en duidelijk aan liever gewoon als vanouds los over het strand te rennen. Maar dat mocht nog niet... onze baasjes wilden eerst even het oordeel van de dierenarts afwachten.


En vandaag ging het vrouwtje weer met Rowlf naar de dierenarts. Om nu zeker te weten wat er aan de hand is, is er een röntgenfoto gemaakt. En hoewel het afgelopen weekend dus allemaal best mee leek te vallen, blijkt nu dat Rowlf's teen op drie plaatsen is gebroken en dat er ook nog eens twee botsplintertjes zitten. Volgens de dierenarts is het echt onbegrijpelijk dat Rowlf zijn pootje zo intensief gebruikte en totaal geen pijn aangeeft. De poot is opnieuw verbonden en hij heeft nu ook een spalk. En natuurlijk moest de kap weer op. Rowlf is het er niet mee eens en gedraagt zich weer erg zielig. Volgens de dierenarts bestaat er 80% kans dat de teen na volledi-ge gene-zing in de toekomst opnieuw kan breken. Niet echt hoopgevend en de optie van amputeren van de teen is al genoemd. Onze baasjes kijken het eventjes aan. Ze willen het best nog wel een kans geven, maar ze vinden het ook belangrijk dat Rowlf een vrolijke jonge hond kan zijn, die lekker rond kan rennen en zich lekker kan uitleven. En als hij zich nog wekenlang rustig moet houden met 80% kans op herhaling, gaat Rowlf zich erg ongelukkig voelen...


Een pootje van Abbey

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Abbey wat hoor ik van je over het teentje van Rowlf.. dat zijn ene teentje in 3 deeltjes gebroken zijn en nog botsplinters bij zijn.. ziet er niet best uit...

ja ja ik zou ook wel kiezen voor een amputatie aan zijn ene teentje.. 8 weken lang met spalk en lampenkap echt niets voor hem en ten tweede een kans op herhaling...

da's toch geen leven voor Rowlf he.

Hoop dat je baasjes voor het advies van DA op zullen volgen.. een teentje kwijt is niet erg.... dan kan Rowlf weer heerlijk gaan rennen als altijd..

Je ziet wel eens op tv dat een hond ene poot minder heeft en toch heerlijk kunnen rennen..

Hoor het heel graag van jou wat jullie baasjes hebben besloten!

Geef Rowlf maar mijn knuffie en ook voor jou.. nog even geduld dan kan je samen heerlijk met hem rennenn op het strand..

liefs Sylvia en een likje van Krista

Anoniem zei

Ach arme Rowlf,

Ja wat is verstandig...
Maar een vrolijke beagle gaat wel boven een zielige beagle.
Eerst nog maar even aankijken en als het echt niet gaat, ja dan maar amputeren, tja show's mag hij dan niet meer lopen, maar hij kan zich dan wel lekker uitleven op het strand...

Sterkte jullie met Rowlf, en jij Abbey troost hem maar een beetje.

Groetjes en knuffels Wil

Anoniem zei

Hé jakkes dat is slecht nieuws, door een domme misstap in de duinen gebroken op drie plaatsen en splinters erin.....Amputeren is al een grote stap verder, ik zou ook gaan voor genezing langs de normale weg ook al bevalt het Rowlf nie, effe doorzetten, voor amputatie is nog tijd genoeg denk ik, zeker omdat hij geen pijn schijnt te hebben. Breuken genezen ook spontaan en als dat zonder pijn is maar met een kromme teen nou ja....Beter dan amputatie toch?
Geef hem van ons een dikke knuffel en voor jullie sterkte ermee!

Groetjes, Els en co.

Anoniem zei

Wat akelig voor jullie,Zoals ik verteld heb van Flor haar verbrijzelde teentje was amputeren of 6 weken niet lopen, alles is goed gekomen en zij kan nu alles weer gewoon zoals voorheen.

Flor heeft tot 3 x haar spalk eraf geslagen, de laatste week verbonden wij het zelf, ook smette het bij haar.
Jan heeft haar 6 weken met de kinderwagen uitgelaten, Beagles zijn voor zichzelf bikkelhard.
Om haar teentje te behouden hebben we constant haar laten rusten, het is zielig hoor, ik weet het, 6 weken is dan erg lang. Sterkte.Groeten Ria.

Anoniem zei

Abbey, hoe gaat het nu met Rowlf?

Als ik hier andere berichtjes lees is er toch wel een kans op een genezing al moet hij wel 6 al 8 weken veel rust nemen met zijn teentje..

Dan is er wellicht geen amputatie nodig..
ja vanmorgen dacht ik aan jullie allemaal..

als het toch tot een amputatie zou komen kan Rowlf zeker niet meer mee doen met de shows....

Ja wat zouden jullie baasjes hebben besloten? een moeilijke keuze lijkt mij...

laat hun maar zoveel mogelijk info vergaren.. een second opinion of zo..

Geef Rowlf mijn knuffie en ook voor jou

Syl en een likje van Krista